Instalație fotovoltaică de 43 kw cu stocare 10 kw
Eficiență Eenrgetică

Știri & Proiecte

Instalație fotovoltaică de 43 kw cu stocare 10 kw

DOMENIU: Energie Regenerabilă

CLIENT: SC WOODGRAD SRL

DESCRIERE PROIECT :

În urma solicitării de către client de fonduri Electric-up a fost realizat un proiect de execuție instalație fotovoltaică de 43 de kw cu stocare și stație electrică de încărcare autovehicule 2×24 kw.

Instalația este compusă din 105 PFV JA Solar de 410w, un invertor Huawei de 30 kw, și un invertor Huawei de 10 kw la care s-au conectat doi acumulatori Luna de câte 5kw (putere totală stocată 10kw), interconectați prin intermediul unui modul de încărcare Luna.

Funcționarea instalației: pe timpul zilei va produce energie pentru consumul propriu dar și pentru a încărca acumulatorii. În situația în care acumulatorii sunt încărcați aceștia vor furniza energie către consumatori împreună cu energia produsă de către panouri.

Echipa de proiect: 3 persoane

În realizarea acestui proiect au fost implicați 2 electricieni montatori panouri și cablaje împreună cu ing. coordonator care a executat partea electrică și PIF-ul instalației.

Durata lucrării: 8 zile

Obstacole întâlnite: Acoperiș foarte abrupt astfel că au fost necesare măsuri sporite de siguranță.

Data finalizării lucrării: 16 februarie 2023

Locația lucrării: loc. Măgirești, jud. Bacău

BENEFICII pentru CLIENT/ COMUNITATE:

Reducerea costurilor la factura de energie electrică și contribuția clientului la îmbunătațirea calității mediului prin producerea de energie verde și asigurarea posibilității de încărcare mașini electrice pentru posesorii de autovehicule din zonă.