Instalație fotovoltaică de 30 kw cu stocare 10 kw
Eficiență Eenrgetică

Știri & Proiecte

Instalație fotovoltaică de 30 kw cu stocare 10 kw

DOMENIU: Energie Regenerabilă

CLIENT: SC LIVAL IMPEX SRL

DESCRIERE PROIECT :

Proiectul de execuție a fost realizat în urmă obținerii de finanțare prin programul Electric-Up.

Instalația este compusă din 74 PFV JA Solar de 410w , distribuite în câte 2 stringuri pe un invertor Huawei de 10 kw la care sunt legați și doi acumulatori Luna de câte 5 kw fiecare  (putere totală  de stocare 10 kw), interconectați prin intermediul unu modul de încărcare și trei stringuri pe un invertor Huawei de 20 kw, precum și o stație de încărcare autovehicule electrice.

Funcționarea instalației: pe timpul zilei clientul își asigură consumul parțialdin PFV iar diferența o preia din rețea, o parte din surplusul neconsumat se stochează pe acumulatori iar o parte este trimisă în rețea. În situația în care acumulatorii sunt încărcați, aceștia livrează către consumatori necesarul de energie astfel fiind suplimentată producția din panouri.

Echipa de proiect: 3 persoane

În realizarea acestui proiect au fost implicați 2 electricieni montatori panouri și cablaje împreună cu ing. coordonator care a executat partea electrică și PIF-ul instalației.

Durata lucrării: 7 zile

Obstacole întâlnite: Acoperiș foarte abrupt astfel că au fost necesare măsuri sporite de siguranță.

Data finalizării lucrării: 22 februarie 2023

Locația lucrării: loc. Blândești, jud. Botoșani

BENEFICII pentru CLIENT/ COMUNITATE:

Reducerea costurilor la factura de energie electrică și contribuția clientului la îmbunătățirea calității mediului prin producerea de energie verde, precum și posibilitatea beneficiarilor de mașini electrice din zonă să utilizeze stația de încărcare auto.