Instalare stații electrice de încărcare auto Enel X Way România
Eficiență Eenrgetică

Știri & Proiecte

Instalare stații electrice de încărcare auto Enel X Way România

DOMENIU: Energie Regenerabilă/ Stații de încărcare electrice
 
CLIENT: Enel X Way Romania
 
DESCRIERE PROIECT :
 
În clădirea Day Tower au fost instalate 30 stații electrice de încărcare auto (din care 6 rezerve) x 7,4 kW = 222 kW (Iinst ~ 350 A), se consideră ks=0.8 si rezultă Putere absorbită = 178 kW (Iabs ~ 280 A). Dimensionarea circuitelor s-a realizat la puterea instalată.

 • Cele 24 stații de încărcare au fost montate pe cele 4 nivele ale parcării subterane.
 • Stațiile de încărcare s-au montat pe suporți metalici fixați în pardoseală ori în tavan, lângă perete, între locurile de parcare alocate.
 • Cablurile electrice de la fiecare nivel al subsolului s-au pozat fie prin jgheab metalic nou sau existent, fie prin tuburi IPEY. Jgheaburile s-au fixat de tavan conform situației existente, cu tije metalice filetate.
 • Traseul dintre jgheabul metalic și fiecare stație s-a realizat prin protejarea cablului în tup IPEY 20 mm, alb, fixat cu accesorii în tavan și pereți, iar la capete și coturi protejat cu tub copex 20 mm, alb/gri, cu accesorii de îmbinare.
 • Stațiile de încarcare și tablourile de distribuție au fost puse la dispoziție de către beneficiar. Tablourile au fost echipate de Adrem Invest.

 
La Mega Image Băneasa Concept Store a fost instalată o stație electrică de încărcare auto de 150kW.
 

 • În tabloul de distribuție general s-a montat întrerupător 400A, 4P. De la noul întrerupător s-a realizat plecare spre un nou tablou electric (TE) având ca dimensiuni: 1000x800x350mm, cu cablu NA2XH 5x1x185mmp, în lungime de aproximativ 65m, pozat în jgheab metalic perforat nou 200x60mm, pe tot traseul, până în dreptul coborârii către TE.
 • Tabloul electric proiectat a fost  echipat cu separator 400A, 4P, distribuitor 400A, cu bară separată pentru PE, întrerupător 250A, 4P, 25kA, cu protecție împotriva curenților reziduali (diferențială) 0,03A, întrerupător 80A, 4P, curba D, pe acesta din urmă preluându-se stația de încărcare de 44kW existentă.
 • Din TE s-a realizat alimentarea noii stații 150kw de încărcare autovehicule electrice cu cablu 0.6 / 1 kV 120 mmp, în lungime de circa 3m, pozat pe sol și acoperit cu rampă de protecție.
 • Cablul de la stația de încărcare existentă s-a relocat în noul tablou TE.
 • Jgheaburile s-au fixat de tavan conform situatiei existente, cu tije metalice filetate.
 • Stația de încărcare a fost pusă la dispoziție de către beneficiar. Tablourile au fost echipate de Adrem Invest.

 

Echipa: 6 electricieni + coordonator
 
Durata lucrării: 5 zile (Day Tower), 7 zile (Mega Image Băneasa Concept Store)
 
Data finalizării lucrării: 14 Martie 2023

 
Locația lucrării: București, Clădirea Day Tower și Mega Image Băneasa Concept Store
 

Vezi imagini instalare Day Tower
Vezi imagini instalare Mega Image Băneasa Concept Store