INSTALARE SISTEM SMART GRID, Moțca, jud. Iași
Eficiență Eenrgetică

Știri & Proiecte

INSTALARE SISTEM SMART GRID, Moțca, jud. Iași

DOMENIU: Energie regenerabilă

CLIENT: SC Daroconstruct SRL

DESCRIERE PROIECT:

S-a efectuat execuția a două sisteme Smart Grid de către 5 kw fiecare, compus din câte 15 PFV de 375W,  invertor Victron de 5 kw, un sistem de bateri balancer Victron precum și cîte 4 acumulatori Victron cu gel de câte 220A fiecare. Astfel s-au executat 2 sisteme de câte 5kw putere instalată panouri, invertor de 5 kw și capacitate de stocare  de 10,5 Kw.

Acest tip de sistem fotovoltaic Smart Grid funcționează astfel: energia solară produsă în timpul zilei poate fi consumată parțial, diferența stocându-se pe acumulatori. Pe timpul nopții se  consumă energia stocată în baterii, iar când acestea se descarcă invertorul comută automat pe rețeasau pe un generator, asigurând atât consumatorii cât și regenerarea acumulatorilor.

Echipa de lucru: În realizarea acestui proiect au fost implicați 2 electricieni montatori panouri și cablaje împreună cu ing. coordonator care a executat partea electrică și PIF-ul instalației.

Echipamente folosite: Echipamentele folosite au fost compuse din scări, funii, centuri de siguranță, căști, ținută de lucru și sculele electrice din dotare.

Durata lucrăriiLucrarea a durat 2,5 zile și a fost finalizată la data de 19/12/2022.

Locatia lucrarii: localitatea Moțca, județul Iași

Obstacole intalnite: Acoperișul fiind foarte abrupt, vreme foarte rece, temperaturi sub 0 grade și zăpadă, s-a lucrat cu multă atenție și măsuri de siguranță sporite.

BENEFICII pentru CLIENT/ COMUNITATE: Reducerea costurilor la factura de energie electrică și contribuția clientului la îmbunătățirea calității mediului prin producerea de energie verde.